Loading...
Skatelessen volwassenen2020-07-31T12:24:36+00:00
Skateles voor volwassenen

Samen met je kinderen willen skaten, of toch die vergeten kinderdroom najagen? Volg de skatecursus bij Ladybird skatepark. Als kind ken je geen angst en sta je gewoon weer op na de zoveelste val. Als volwassenen is dit misschien iets anders. Daar houden wij rekening mee! Bescherming (incl. helm) is gratis en verplicht tijdens de les. De cursus bestaat uit 6 lessen. Elke dinsdag om 20:00 beginnen we tot 21:00 uur.  Ben je op zakenreis of heb je een verjaardag? Hier is rekening mee gehouden. De skatecursus duurt 7 weken, zodat je 1 les kunt missen.

De eerste les zal vooral bestaan uit het onder controle houden van je skateboard; opstappen, rijden en sturen. In het verloop van de cursus gaan we steeds een stapje verder. Van hellingen (banks) afrijden, indroppen, van een curb (blok afrijden), etc.

Aan het einde van de les is er alle tijd om samen nog een biertje of fris te drinken. Of natuurlijk verder skaten.

Gratis proefles

Klinkt skateboarden interessant? maar ben je nog niet helemaal overtuigd of skateboarden iets voor jou is? Probeer dan de gratis proefles inclusief professioneel skateboard en bescherming. Elke curus begint met een proefles. Wil je je graag verdiepen in de plank op 4 wielen dan kun je de gehele cursus afmaken. Ben je toch niet overtuigd, dan zitten hier geen kosten aan verbonden. Bedankt voor het proberen!

Kosten
Proefles Gratis
Cursus excl. skateboard €72,50
Cursus incl. skateboard €87,50
Privéles €30
Lestijden
Cursus 2, 2020 Dinsdag 19:45 – 21:00
Les 1 (proefles) 25 augustus
Les 2 01 september
Les 3 08 september
Les 4 15 september
Les 5 22 september
Les 6 29 september
Les 7 (inhaal les) 06 oktober

Schrijf je een nieuw iemand in dan krijg je 4 entree tickets gratis.  Bekijk hier de actiepagina.

Inschrijven

Ben je net zo enthousiast als ons? Vul dan het onderstaande formulier in. Voor vragen kun je terecht bij: ladybird.skateles@gmail.com

Lees wat de (volwassen) skaters ervan vinden

Brabants Dagblad

Ook volwassenen aan de kickflip in de Hall of Fame

in de Tilburgse Spoorzone: in zes uur je tricks van vroeger opfrissen, vanaf nul beginnen of indruk kunnen maken op de (klein)kinderen. Het statepark Ladybird houdt rekening met lichamen van middelbare leeftijd: bescherming is gratis – en verplicht.

Lees volledige artikel

Skateboarden - een stap uit je comfortzone

Louis

Samen met 4 pappa’s start de eerste les: blijven staan op een skateboard, afremmen en er niet gelijk afdonderen…was moeilijk om niet meteen overmoedig te worden, wat trouwens meteen werd afgestraft met een pirouette eindigend met een gekwetst ego. Goed dat Ladybird erop staat volledige bescherming te dragen, die wordt hier en daar regelmatig getest. Yep skateboarden gaat gepaard met vallen opstaan en weer verder…

Maar na een paar lessen is het skaten, afremmen, bochten maken, alle hellingen in het skatepark en een paar leuke tricks geen enkel probleem meer en kan je goed uit de voeten in het skate park.

4 lessen verder staat voor de groep onder begeleiding van leraren Justin en Roelof de drop-in op het programma. Niets dan lof voor deze jongens die het skaten als geen ander beheersen. De begeleiding is uitstekend en stap voor stap worden de finesses van het skaten uit de doeken gedaan. Er wordt zowel in het grote park een soort super bowl als in het kleinere park geoefend.  De groep is beregezellig en respect voor de inzet en volhardendheid van Stijn, Maarten, Roel en Onno om het skaten onder de knie te krijgen.

Na een uurtje intensieve les wordt geëvalueerd in het skate café hoe het ging, even bijkomen onder het genot van een drankje en daarna nog ff los in het grote park….

Waarom zou je als veertiger op skateboardles gaan?

Maarten

Bijna elke zondagochtend sta ik als de vader met m’n kopje koffie, terwijl bij mijn zoon het zweet onder zijn helm uitloopt. Zou ik dat ook kunnen, wie weet..? nog maar eens koffie halen.
Bij de bar valt mijn oog op de flyer voor “Skatelessen voor volwassen”. Een paar dagen later sta ik zelf met een skateboard onder mijn voeten en in volledige bescherming. Toch maar eens proberen.

Samen met de andere oudere proberen we de basics onder de knie te krijgen. Het gaat best wel aardig, ik blijf zowaar staan. Voorzichtig beginnen we met het afrijden van de “banks”, dan volgt de kick-turn en als snel rollen we best redelijk (vinden we zelf) in het rond.

Natuurlijk zien we allemaal het hout van dichtbij.. en dan doet woensdagochtend alles pijn en heb ik hier en daar een blauwe plek. Maar geen blijvende schade, wat wel blijft is de kick wanneer het wel lukt.

Nu na de 2 cursussen te hebben gevolgd het nog altijd een kick om iets nieuws onder de knie te krijgen en om je grenzen te verleggen.

Het clubje van 4 mannen is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige groep volwassen skaters van uiteenlopende niveaus. De sfeer is altijd tof en de leraren zijn relaxed, na de les een biertje en dan toch nog even oefenen tot het zweet onder mijn helm vandaan komt..